Fietsenstalling publieke fietsen 'Velo' staat al klaar

Op heel wat plekken in Antwerpen kan je vanaf 9 juni fietsen huren voor korte ritjes. De eerste startpunten daarvan zijn nu al zichtbaar.

Paul Hendrickx

Zoals bijvoorbeeld op de Meir, ter hoogte van het grote stenen hand, waar een indrukwekkende fietsenstalling klaar staat voor een stel prachtige knalrode. Het geniale van het 'Velo'-concept is dat je, eens je bestemming bereikt, de Velo kunt droppen aan een ander Velo-station en je niet druk hoeft te maken hoe je de fiets weer van B naar A krijgt.

De Velo is vooral bedoeld voor korte ritjes om zoveel mogelijk mensen de Velo's te kunnen laten gebruiken. Het eerste half uur fietsen is daarom altijd GRATIS en inbegrepen in de prijs van een jaarkaart, dag- of weekpas. Al gebruik je de Velo 10 keer per dag.

Voor een bijkomend half uur betaal je 0,50 cent, nog een half uur extra kost je 1 euro, en dan komt er 5 euro per uur bij tot een maximum van 4 uur.

Antwerpen heeft voor deze eerste fase geïnvesteerd in 1.000 fietsen en 85 Velo-stations. In 2013 komen er 600 fietsen en 60 Velo-stations bij.

Van onze wijkcorrespondente Carolien Krijnen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio