Politie uit Mechelse regio bevraagt bevolking over veiligheid

De lokale politiekorpsen en de federale politie in het arrondissement Mechelen houden vanaf volgende week een enquête houden bij de bevolking over veiligheid.

De Nijn Leo

Bedoeling is om met de resultaten van deze bevraging bij zo'n 7.500 gezinnen een goed veiligheidsplan voor de periode 2013-2016 te kunnen opmaken in twaalf van de dertien gemeenten in het arrondissement Mechelen.

In dat plan wil de politie vooral rekening houden met de noden van de burger. De bevraging gebeurt bij gezinnen die geselecteerd zijn uit het rijksregister, maar al minstens een jaar in hun wijk wonen. "De samenwerking tussen al de korpsen moet toelaten om gemeenschappelijke problemen en uitdagingen te ontdekken en zo bovenlokale  actieplannen op te stellen", zegt Jean-Claude Gunst, die als directeur van de federale politie de actie coördineert.     

In december moet het onderzoek afgerond zijn. Het wordt uitgevoerd in samenwerking met de opleiding Bedrijfsmanagement van de Lessius Hogeschool. Opmerkelijk is dat de stad Mechelen, als grootste van de dertien gemeenten in het arrondissement, niet deelneemt aan de bevraging. "Wij hebben al de stadsmonitor van de federale overheid", reageert burgemeester Bart Somers.

LDNMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio