Actiegroepen blijven Meccano-tracé promoten

Volgens de actiegroepen stRaten-generaal en Ademloos organiseert de overheid een "georkestreerde uitputtingsslag" door te blijven vasthouden aan de huidige plannen in het Oosterweeldossier. In een mededelling wijzen ze er donderdag op dat zij inmiddels aangetoond hebben "over voldoende geduld en uithoudingsvermogen te beschikken" en waarschuwen de Vlaamse regering dat hoogmoed voor de val komt.

jrosquin

"De arrogantie van de Vlaamse regering leidt tot een onvermijdelijke herhaling van het debacle in het Oosterweeldossier", concluderen stRaten-generaal en Ademloos opnieuw na uitspraken van minister Hilde Crevits woensdag. "De Vlaamse regering bewandelt stelselmatig en bewust een doodlopend spoor."

STANDPUNT: Masterplan mobiliteit: voortgang beperkt

Meccano

De actiegroepen hekelen dat de Vlaamse regering hun Meccano-tracé - dat het verkeer weg moet houden van de stad - niet onderzoekt. Bij gebrek aan studiemateriaal "kletst men maar raak", stellen ze.

"Met bestuurlijke arrogantie kan een regering 'voorsprong' bouwen voor het eigen voorkeursproject en politiek tijd winnen, maar uiteindelijk - zo bewees eerder de ontmaskering in het onafhankelijke rapport van Arup/SUM van de jarenlang volgehouden politieke leugen dat het stRaten-generaal-tracé 'reeds bestudeerd' was - stoot dergelijke houding op haar limieten. Op dat moment zal de regering een tweede keer gedwongen worden om een alternatief plan alsnog ernstig te nemen. Het Meccanoplan, uiteraard."

Onafhankelijke evaluatie

De actiegroepen benadrukken dat zij niet zullen versagen. Ze wijzen erop dat in de voorgeschreven plan-MER het Meccanotracé als redelijk alternatief alsnog onafhankelijk moet worden geëvalueerd. "Daar is geen ontkomen aan. In afwachting kunnen we maar blijven benadrukken hoezeer we al die jaren tijdverlies gecreëerd door de overheden betreuren."

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring