Zonevreemde bedrijven mogen blijven

Print
Vorselaar - De toekomst van vijf zonevreemde bedrijven in Vorselaar is verzekerd door de goedkeuring van een ruimtelijk uitvoeringsplan.

De bestendige deputatie van de provincie Antwerpen zette het licht op groen voor het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor zonevreemde infrastructuur in Vorselaar. Steenkapperij Klockaerts en dierenpension Berkenhoeve op Sassenhout en manège Oirlandse Heyhoeve op het Heiken krijgen hierdoor de mogelijkheid om de bestaande gebouwen af te breken en opnieuw op te bouwen binnen het bestaande volume.

Als de steenkapperij er ooit mee stopt, moet het gebied wel opnieuw een agrarische bestemming krijgen.

Ook voor het zoutopslagbedrijf Willems op Sassenhout betekent dit RUP goed nieuws. Willems mag binnenkort een bijkomende loods voor zoutopslag, nieuwe kantoren en een bijkomende hal voor machines bouwen.

Webo Keukens op Sassenhout mag op korte termijn de bestaande toestand regulariseren en een magazijn bouwen. Op langere termijn is een nieuwe opslagruimte achteraan het terrein ook mogelijk. Webozaakvoerder Willy Heylen reageert tevreden. “De uitbreidingsplannen liggen al twee jaar op het gemeentehuis”, meent Willy Heylen.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio