Reynders opent nieuw financiecentrum in Antwerpen

Reynders opent nieuw financiecentrum in Antwerpen

Reynders opent nieuw financiecentrum in Antwerpen

Print
Antwerpen - Ontslagnemend vicepremier en minister van Financiën Didier Reynders (MR) heeft donderdag in Antwerpen het nieuwe financiecentrum officieel geopend. Noordster, zoals het gebouw gedoopt is, telt 14 verdiepingen en is gelegen bij Park Spoor Noord. In het gebouw werken 480 medewerkers en ook het Centrum voor Beroepsopleiding heeft er een onderkomen gevonden.

Het nieuwe gebouw vervangt het verouderde douanecentrum aan het Kattendijkdok, enkele honderden meters verderop. Het is voorlopig de enige toren die bij Park Spoor Noord is opgetrokken en biedt een spectaculair zicht op stad en haven. Noordster is volledig opgetrokken in glas en ingericht met modern meubilair.

Minder gebouwen

Het nieuwe gebouw brengt douanekantoor, accijnskantoor, inspectie waarde, opsporingsdiensten, verificatiecentrum en directiediensten samen. Die trend wil de FOD Financiën trouwens voortzetten. "De voorbije tien jaar zijn we van 600 naar 400 gebouwen geëvolueerd", zei Reynders daarover. "De komende jaren gaan we naar ongeveer 200."

Havenschepen Marc Van Peel wees namens de stad nog op de bijdrage die de FOD Financiën met haar investering levert aan de heropleving van de buurt in Antwerpen-Noord.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio