Jongeren kraken het cultuurhuis op de Luchtbal

Op vrijdag 20 mei wordt op een festival het resultaat getoond van het project Kraak het Cultuurhuis. In en rond cc Luchtbal geven jongeren het beste van zichtzelf op drie podia.

De zeven cultuurhuizen van het district Antwerpen nodigden met Kraak het Cultuurhuis jong geweld uit om artistiek aan de slag te gaan. Jongeren dienden hun eigen projecten in en deden volledig hun ding: van poëzie tot video en hiphop. Bekende coaches, zoals Amir Sulaiman (Mos Def, The Last Poets), Johan Petit, Vitalski en Ellen Schoenaerts, ondersteunden de jongeren.

Op vrijdag 20 mei 2011 kan iedereen het resultaat ontdekken op een knetterend festival met dans, expo, woord, theater, muziek, livegraffiti en performance. Op maar liefst drie podia, in en rond cc Luchtbal, geven de jongeren het beste van zichzelf. Verder garanderen artiesten zoals Andy Fierens unieke verrassingsacts. Gastheren van dienst zijn Vitalski en Stijn Vranken. Dj Bobby Ewing van Discobar Galaxie zorgt voor een knallende afterparty. Iedereen is welkom vanaf 19 uur.

De toegang is gratis, maar reserveren is aanbevolen via ccluchtbal@stad.antwerpen.be of op het telefoonnummer 03 543 90 30. Meer info vinden geïnteresseerden op www.facebook.com/kraakhetcultuurhuis. Het volledige programma staat op de event-pagina http://www.facebook.com/kraakhetcultuurhuis#!/event.php?eid=205159136182204 . Kraak het Cultuurhuis is een project van Permeke, Het Stadsmagazijn, CoStA, Nova, cc Link, cc Luchtbal en Het Oude Badhuis. In samenwerking met Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011, het district Antwerpen en de studierichting Project Kunstvakken van de Plantijn Hogeschool.

Geraldine Dewart

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio