1 / 2

Joodse scholen weigeren charter over homoseksualiteit

De joodse scholen in Antwerpen weigeren om het charter tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid te ondertekenen. Onderwijsschepen Voorhamme vindt dat onbegrijpelijk.

jrosquin

In het stadsgebouw Den Bell vindt vandaag de studiedag Holebi (homo’s, lesbiennes en biseksuelen) en onderwijs plaats. Het hoogtepunt van de dag moest de ondertekening worden door alle Antwerpse onderwijsnetten van het charter rond actief beleid tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid. Dit is nu afgevoerd omdat de joodse scholen weigeren om het charter te ondertekenen.

“Ik ben hier echt verbolgen over”, zegt schepen Robert Voorhamme (sp.a). “In het charter engageren de onderwijsnetten zich dat ze aandacht hebben voor holebi’s. Het charter moeten ze ook uithangen in de school. Dat nu juist de joodse scholen dwarsliggen, vind ik onbegrijpelijk." De joodse scholen halen het argument van de planlast voor de scholen boven. Dat vind Voorhamme vergezocht. "Tijdens de lessen aandacht hebben voor holebi’s of het uithangen van het charter verzwaart niet de werking van de school."

Niet laten boycotten

Onderwijsschepen Robert Voorhamme is niet van plan om het charter te laten dwarsbomen door een minderheid. “De onderwijsnetten die wel willen, kunnen het charter ondertekenen”, zegt Voorhamme. “Wie weigert, moet dan maar eens aan het publiek uitleggen waarom ze dit niet doen.”

SACHA VAN WIELE

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio