1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Aangeklaagde Jean-Pierre Van Rossem: "Ex wil me een kloot aftrekken"

Jean-Pierre Van Rossem mocht zich gisteren voor de rechter in Turnhout verantwoorden. Niet voor fiscale fraude, wel voor zedenfeiten met minderjarigen. De flamboyante man zou namelijk 3 minderjarige meisjes naakt hebben gefotografeerd.

mgeysmans

Jean-Pierre Van Rossem is een bezige bij, naast politieke ambities organiseert de grijsaard ook wedstrijden met telegeleide autootjes. Ter promotie van dergelijke wedstrijd ronselde Van Rossem meisjes via het internet. "En daar is het fout gegaan. Het ging om foto's met kleren, in lingerie, maar ook zonder iets aan. Foto's in aanstootgevende posities. Dat is aanzetten toto ontucht, want die beelden zouden finaal moeten dienen om op affiches te komen. We vragen een gepaste straf", aldus openbaar aanklager Peter Van Der Flaas in zijn pleidooi.

Klucht

Volgens Van Rossem is het hele gebeuren een klucht. "Ik ben geflikt door een ex, die mij een kloot wil aftrekken. Ze heeft iemand gedwongen een klacht in te dienen die op niets gestoeld is. Het is niet meer dan dat. Ik sta recht in mijn schoenen. Ik begrijp eigenlijk niet dat een rechtbank zich met dergelijke onnozele zaken moet bezighouden. Ik denk dat er andere zaken zijn die meer aandacht verdienen. Het lijkt wel alsof ik Dutroux ben."

Seksueel actief & zwanger

Ook de advocaat van Van Rossem ziet geen graten in het hele gebeuren. "De meisjes waren inderdaad minderjarig, maar een van hen was al moeder op het moment van de feiten en haar zus was zwanger. Zij zou bovendien kort na de feiten 18 worden. Is het dan zo absurd om voor die paar maanden nog te dagvaarden? Ook het derde slachtoffer was nog geen 18, maar ze woonde wel samen met een man van 30. Ze waren dus seksueel actief."

Beeld: Photonews

MEER OVER Jean-Pierre Van Rossem