"Eerst sluikstorters en nu ook nog krakers!"

Eerst sluikstorters en nu ook nog krakers!

"Eerst sluikstorters en nu ook nog krakers!"

Print
Hemiksem - Rosita Bierten (op foto met zoon), die met haar gezin in de Heuvelstraat 132 woont, staat aan de klaagmuur over de verloederde toestand van de omgeving. De kleine arbeiderswoningen naast haar huis zijn, op een na, de voorbije jaren stelselmatig leeg komen te staan en werden door Igean aangekocht om er op termijn een nieuw woonproject te realiseren.

Maar doordat de huisjes al geruime onbewoond zijn, slaat de verloedering er toe. Sluikstorters zien er hun kans schoon afval te dumpen en bovendien stelde de bewoonster onlangs vast dat krakers een van de woningen zijn binnengedrongen.

“Vorig jaar in de zomer had ik hier te kampen met een hardnekkige muizenplaag. Er werd met toen gezegd dat in het voorjaar van 2011 de woningen zouden worden afgebroken. Ze zouden mij hierover ook op de hoogte houden. In afwachting werden de ramen en deuren aan de voor- en achterzijde dichtgetimmerd. Maar we zijn nu midden 2011 er er is nog niets veranderd, evenmin heb ik nog iets gehoord. Integendeel, onlangs hebben we vastgesteld dat een van de woningen is gekraakt. Ik verwittigde de politie, maar die is niet bevoegd om iets te ondernemen zonder huiszoekingsbevel en ik contacteerde daarom opnieuw de gemeente en Igean. We zijn enkele weken verder, maar de situatie is nog steeds hetzelfde. De maat is voor mij vol. Dat er nog niet eens moeite wordt gedaan om het afval op te ruimen en het hier wat te fatsoeneren!”

Igean zegt vandaag, donderdag een plaatsbezoek te brengen en belooft het sluikstort en zwerfvuil eerstdaags op te ruimen.

Bart ROGGEMAN

Foto: Sarah Van den Elsken

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio