Stad trekt 13,6 miljoen euro uit voor nieuwe bibliotheek die op het Hendrik Heymanplein blijft

Print
Sint-Niklaas - De nieuwe bibliotheek blijft op het Hendrik Heymanplein maar wordt compleet vernieuwd. Het stadsbestuur hakte de knoop door om 13,6 miljoen euro uit te trekken voor een complex dat ook het stadsarchief, de Opvoedingswinkel en de Speel-o-theek zal huisvesten. Verhuizen is geen optie meer.
De stad gaat via een soort van leasingcontract het project uitbesteden. De financier kan dan zelf beslissen hoe hij het verlanglijstje van de stad in de praktijk zal omzetten: in een grondige aanpassing van het huidige gebouw of met een volledig nieuw complex. De opdracht zal er in bestaan een zo polyvalent mogelijk gebouw te ontwerpen. Dat moet toelaten in te spelen op de toekomstige evoluties die het bibliotheekwezen de komende jaren ongetwijfeld nog zal ondergaan.

Als alles volgens de huidige planning verloopt, kan de (ver)bouw(ing) wellicht in het voorjaar van 2013 start gaan. Dat betekent dat de opening ervan niet meer voor dit stadbestuur is. In oktober 2012 vinden gemeenteraadsverkiezingen plaats.

Koen Dewanckel
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio