Vandaag start campagne om verpleegkundigen te zoeken

Het is vandaag, donderdag 12 mei, de Internationale Dag van de Verpleegkunde. Meteen start het actieplan van minister Jo Vandeurzen om nieuwe verpleegkundigen te vinden.

jrosquin

"Zorgberoepen zijn de jongste jaren sterk geëvolueerd, ze zijn rijker, diverser en boeiender geworden, terwijl het beeld dat mensen ervan hebben onvoldoende is mee geëvolueerd", zegt Jo Vandeurzen, Om de zorgberoepen te promoten heeft de minister een zorgambassadeur aangetrokken.

Samen met die ambassadeur lanceert Vandeurzen een campagne. Vandaag reizen ze met een versierde lijnbus door Vlaanderen en bezoeken ze zes instellingen. Daaronder een consultatiebureau van Kind en Gezin in Lokeren, het AZ van Sint-Niklaas en het Psychiatrisch Ziekenhuis van Duffel. Samen geven die instellingen de diversiteit van de zorgsector aan. De campagne loopt onder het logo 'wordzorgverlener.be'.

Van midden tot eind mei zenden VTM, Eén en Canvas ook een boodschap van algemeen nut uit met de oproep om zorgverlener te worden. De boodschap moet vooral schoolverlaters en hun ouders gevoelig maken voor de veelzijdigheid en groeikansen van de sector.

MEER OVER interactief

Nu in het nieuws