Meisje (6) zit bij vermoorde moeder

Meisje (6) zit bij vermoorde moeder

Meisje (6) zit bij vermoorde moeder

Print
In een rijhuis in Herentals is maandag het lichaam gevonden van Cynthia Volders (37). De vrouw lag met doorgesneden keel in een plas bloed. Haar kindje (6) was de hele nacht bij haar.

De partner van de vrouw - hoofdverdachte in de moordzaak - heeft zichzelf gisteravond aangegeven op het politiekantoor.

6-jarige aan de lijn

Cynthia Volders was maandagmorgen tegen alle verwachting in niet komen opdagen voor een afspraak bij de lokale VDAB, waar ze een cursus volgde. Toen de VDAB-consulent daarop naar haar thuisadres belde, kreeg hij het zesjarige dochtertje aan de lijn. Daarop werd de lokale politie Neteland verwittigd.

Die kwamen in de Herentalse woonwijk Kleerroos bij het lichaam van de vrouw uit en troffen ook haar zesjarige dochtertje bij het rijhuis aan. De bijgeroepen spoedarts vanuit het St.- Elisabethziekenhuis kon alleen de dood van de moeder vaststellen. De politie sloot voor de rest van de dag de straat af.

Volgens de eerste gegevens van het parket kwam de vrouw om het leven door een messteek in de hals en twee steken in de borststreek.

De vrouw, die nog maar een drietal maanden op het aangegeven adres woont, is waarschijnlijk al zondagavond om het leven gebracht.

De dader is volgens het parket meer dan waarschijnlijk de 37-jarige man met wie het slachtoffer een relatie had en die eveneens in Herentals woont.

De man was een tijd lang voortvluchtig, maar gaf zichzelf maandagavond aan op het politiekantoor. Hij staat bekend voor gewelddelicten.

In de Herentalse woonwijk wordt geschokt gereageerd op het drama.

Foto: Hilde Van Geirt

Toon Verheijen

Nu in het nieuws