Speelmicroob raakt niet tijdig af

Het nieuwe gebouw op het speelplein De Speelmicroob aan de Sluislaan in Lier geraakt niet meer voor de zomervakantie klaar. De speelpleinwerking blijft dus nog een tijdje in de Dungelhoeffkazerne.

Van Rompaey Chris

Het gebouw op De Speelmicroob was versleten en vooral te klein. Daarom laat de stad het vervangen door een groter gebouw. Er komt een polyvalente speelzaal, een kleuterlokaal, een keuken met eetzaal, een huiswerk- en knutsellokaal en een tienerruimte. Ook in bergruimte en een lokaal voor de technisch assistent en voor begeleiding is voorzien. De investering bedraagt 1,8 miljoen euro.

Het nieuwe gebouw zou op 1 juli in gebruik genomen worden, maar dat is onmogelijk. "Door de koude wintermaanden lagen de werkzaamheden zo'n vijf weken stil. Zoiets hebben we natuurlijk niet in de hand. Momenteel verloopt alles weer vlot, zodat we De Speelmicroob op 1 september opnieuw in gebruik kunnen nemen", zegt schepen van Jeugd Freddy Callaerts.

De speelpleinwerking zal dus tijdens de zomervakantie in de linkervleugel van de Dungelhoeffkazerne plaatsvinden, net zoals vorige zomer en tijdens de paasvakantie. "We zijn natuurlijk een beetje teleurgesteld, maar we hadden de bui al zien hangen", geeft coördinator Peter Janssens toe. "We zijn de voorbije maanden dus niet bij de pakken blijven zitten. We lossen dit op door extra uitstappen en enkele theatervoorstellingen, vaak zelfs gratis."

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio