Shop-in-shop richt zich op cupcake-fans

Shop-in-shop richt zich op cupcake-fans

Shop-in-shop richt zich op cupcake-fans

Print
Lier - Liefhebbers van cupcakes en taartbenodigdheden kunnen voortaan terecht bij drogisterij Bilsen op de Grote Markt 63 in Lier. Daar richtte Anne Van Coillie een shop-in-shop in.
De drogisterij van Nico Bilsen is al vele jaren een gevestigde waarde op de Grote Markt van Lier. Nico's echtgenote Anne Van Coillie heeft sinds kort een hoekje van de winkel voor zichzelf ingepikt. Daar verkoopt ze zowat alles wat met cupcakes en taartbenodigdheden te maken.

"Mijn jongste dochter bakt heel graag. Sindsdien ben ik ook aan het bakken geslagen. Omdat ik me thuis af en toe verveelde, ontstond het idee om met dat bakken beroepshalve iets te gaan. Zo ben ik bij cupcakes terechtgekomen.
Dat zijn luchtige, handgemaakte gebakjes met een romige bovenlaag of icing erop", vertelt Anne.

"Ik heb vervolgens vooraan in de drogisterij een hoekje vrijgemaakt waar ik nu zowat alles verkoopt wat met cupcakes en taartbenodigdheden te maken heeft. Dat gaat dan onder meer om kant en klare bloem, vormpjes, suikerpasta's, marsepein en kleurstoffen. Dergelijke winkel kende Lier nog niet", stelt Anne.

"Cupcakes worden al héél lang gebakken, maar sinds enkele jaren hebben ze aan populariteit gewonnen. In Nederland zitten ze erg in de lift en stilaan is ook Vlaanderen aan het volgen. Waaraan ze hun succes danken? Cupcakes maken is meer dan bakken alleen. Het is een creatieve bezigheid, die voor veel mensen een passie wordt. Je kunt in de decoratie van je cupcakes immers heel ver gaan. Bovendien is het ook tof met de kinderen te doen", weet Anne uit ervaring.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio