Kiezen tussen parkeren of tuin

Om de parkeerdruk in Willebroek-Noord op te vangen, wil de gemeente stukken tuintjes achter de Appeldonkstraat onteigenen en er parking van maken.

Het gemeentebestuur werkt momenteel aan een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor Willebroek-Noord. "In dit plan staat een voorstel om de parkeerdruk in de buurt op te vangen door extra parkings. Het binnengebied achter de Appeldonkstraat, tussen Gorrebroek en de Vorsepoelweg kan hiervoor gebruikt worden", zegt schepen van ruimtelijke ordening Tinneke Huyghe (CD&V/N-VA).

Bedoeling is er een nieuw plein aan te leggen met extra parkeerplaatsen voor de buurtbewoners en enkele woningen. "Om de plannen mogelijk te maken, moeten bewoners wel een stuk van hun tuin afstaan", gaat ze voort.

De schepen benadrukt dat indien blijkt uit het openbaar onderzoek voor dit RUP, dat afloopt op 20 juni, er teveel bezwaren zijn, de plannen aangepast worden. Het onteigeningsplan is een normale procedure. In dit onteigningsplan zit ook de industrie in het gebied die er op termijn moeten verdwijnen. Het gaat het om Capiau, Craenhals en Industaal.

Jan BOEY

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio