Persephone vzw doorbreekt stilte rond vrouw en gehandicapt zijn

Print
Boom - De Persephone vzw verenigt vrouwen met een handicap. Met Mano Mundo wilden ze door sketches, poëzie, enz. tonen dat hun leven ook boeiend en leuk is, net zoals dat van iedereen.
Bestuurslid Anne Van den Buys vertelt dat vrouwen met een handicap, heel wat te vertellen hebben. Ze hebben zich verenigt in Persephone vzw. De Griekse godin van de Lente staat symbool voor hun levensdoel: ondanks hun handicap zich manifesteren en de mensen laten voelen dat ze ook meetellen, ook al zijn ze een beetje anders.

"Individuele levensverhalen, ervaringen, ontgoochelingen, successen. Net zoals iedere mens, maar net een tikkeltje anders. Waarom? Omdat veel mensen het moeilijk vinden om naar ons te luisteren of naar ons te kijken, omdat we er een beetje "anders" uitzien. Ze worden verblind door de handicap, en plaatsen ons automatisch in het bijhorende hokje, uit gewoonte, zonder uitzonderingen", verklaart Anne Van den Buys.

"Een vrouw met een handicap zijn, is niet altijd makkelijk, maar zeker de moeite waard. In Persephone hebben we ons verenigt omdat we als specifieke doelgroep vrouwen met een handicap zo kunnen spreken en ons recht op sexualiteit, recht op moederschap, recht op tewerkstelling, enz. beter kunnen verdedigen", weet Tonia.

Persephone vzw, vereniging van vrouwen met een handicap of een chronische invaliderende ziekte p/a Ann Van den Buys Solvijnsstraat 30, 2018 Antwerpen, info@persephonevzw.org, www.persephonevzw.org.

Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio