Mechelen plaatst 38 nieuwe bushokjes

Mechelen plaatst 38 nieuwe bushokjes

Mechelen plaatst 38 nieuwe bushokjes

Print
Mechelen - Het Mechelse stadsbestuur wil het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren. Daarom investeert de stad in nieuwe bushokjes aan de haltes van De Lijn.

“We zullen niet alleen de bestaande bushokjes vernieuwen, maar we plaatsen er ook 38 extra. Dit is dus een fikse uitbreiding en brengt het totale aantal bushokjes in Mechelen op 147”, zegt schepen van Mobiliteit en Ruimtelijke Planning Karel Geys (sp.a).

Bekijk hier een kaartje met de nieuwe bushokjes.

Zeker bij slecht weer is het aangenaam om te kunnen schuilen terwijl je op de bus staat te wachten. Daarnaast geven zitplaatsen de mogelijkheid om even te rusten, wat vooral belangrijk is voor mensen die minder mobiel zijn.

“Naast het promoten van verplaatsingen met de fiets en te voet, willen de Mechelaar ook aanmoedigen om vaker de bus te nemen in plaats van de auto. Uit onderzoek blijkt dat comfort een belangrijke rol speelt bij deze keuze, en de nieuwe bushokjes maken het wachten op de bus een pak aangenamer”, aldus Karel Geys.

De locaties voor de nieuwe bushokjes zijn gekozen na grondig onderzoek van alle bushaltes in Mechelen op basis van criteria zoals haalbaarheid en wenselijkheid. Zowel in de binnenstad als in de verschillende wijken en dorpen komen er extra bushokjes. De timing wordt bepaald per locatie: sommige bushokjes kunnen op korte termijn geplaatst worden, elders is het wachten op de voltooiing van werken in de buurt.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio