Akkoord over voorlopige maatregelen bij tramlijn Deurne-Wijnegem

Akkoord over voorlopige maatregelen bij tramlijn Deurne-Wijnegem

Akkoord over voorlopige maatregelen bij tramlijn Deurne-Wijnegem

Print
Wijnegem - Na overleg over de aanleg van de tramlijn Deurne-Wijnegem tussen de gemeente Wijnegem, de nv BAM, de VVM, De Lijn en het agentschap Wegen en Verkeer is maandag een consensus bereikt over een aantal maatregelen.

Het overleg kwam er op initiatief van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Hilde Crevits (CD&V), nadat de Raad van State vrijdag de bouwvergunning voor deze werken vernietigde.

Op vraag van de bouwinspectie werd een lijst opgemaakt van de voorlopige maatregelen om de veiligheid op en in de omgeving van de werf te garanderen, alsook de maatregelen die noodzakelijk zijn om de vlotte doorstroming van het verkeer maximaal mogelijk te maken.

Maandag werd een consensus bereikt over werken zoals de noodzakelijke verkeerssignalisatie, de plaatsing van openbare verlichting, rioleringswerkzaamheden, het herstel van opgebroken voetpaden, fietspaden en de rijweg, het verzekeren van de toegankelijkheid van omwonenden en handelaars, en de afsluiting en beveiliging van de werfterreinen. Deze bewarende maatregelen worden in de komende dagen voorgelegd aan de bouwinspectie.

Er werd ook beslist in te gaan op de vraag naar overleg vanwege de klager. De nv BAM zal hiertoe op zo kort mogelijke termijn contact nemen, besluit de mededeling.

Foto: BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio