Pionier van winkelcentrum De Beek stopt

Eén van de pioniers van winkelcentrum De Beek stopt ermee. Sportwinkel Sportiek doet uitverkoop onder het motto "'t Is Mooi Geweest".

Boris Rousseeuw

"Wij waren in 1978 één van de vijf winkels bij de start van De Beek", zegt uitbater Ludo De Caigny. "Samen met supermarkt Unic, vandaag Delhaize, waar we toen naast zaten. Ik denk dat vandaag alleen nog kantoorboekhandel Van Belle overschiet, al is die verhuisd naar de overzijde van het plein."

Ludo wordt 64 en houdt het op 1 november voor gezien. "Het is mooi geweest. De lange weken werden te veel, en de kinderen wildenons niet opvolgen. We zijn 30 april gestart met de uitverkoop. Als alles snel weg is, sluiten we natuurlijk vóór 1 november. Eerst doen de we de kleine winkelruimte toe. Daar komt de praktijk van een kinesiste. Daarna sluiten we de grote, vrijstaande winkel. Wat daar komt, staat nog niet vast. We wonen er zelf boven, dus dat moeten we nog eens bekijken."

Ludo en zijn vrouw Wiet Van Esbroeck waren gespecialiseerd in ski en snowboard. Daarvoor kwamen de klanten van ver, omdat dat soort winkels dun gezaaid is. Ook hadden ze veel tennis- en andere sportkleding, vooral dan voor vrouwen.

Sportiek, Pastoor Weytslaan 19, Kalmthout. Kortingen vanaf 30%. Ook het interieur is te koop.

Boris RousseeuwMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio