Verpleegafdeling verhuist als eerste van twaalf diensten in AZ Nikolaas

Print
Sint-Niklaas - Met de verhuizing van de verpleegafdeling naar de nieuwe vijfde verdieping in de campus Moerlandstraat, zette AZ Nikolaas vandaag een ware verhuiscarrousel in. In veranderen van nu tot midden juli twaalf diensten van plaats. De operatie maakt deel uit van de verdere fusie van de twee vroegere ziekenhuizen. De verpleegafdeling telt 31 patiënten voor niet acute verzorging.
De niet-dringende en dus vooraf planbare behandelingen worden ondergebracht in de campus aan de kant van de Lodewijk De Meesterstraat, de vroegere Stadskliniek. Alles wat met spoedingrepen te maken heeft, concentreert AZ Nikolaas in de Campus Moerlandstraat, het vroegere Maria Middelares.

De geplande verhuisoperatie staat los van het onderzoek naar een eventuele verhuizing van AZ Nikolaas naar een nieuwe campus buiten het stadscentrum. Daarbij is 2025 de cruciale datum.

"De huidige herschikking is nodig om de werking tot in 2025 op de huidige locatie optimaal te kunnen garanderen. In november komt er nog een nieuwe afdeling radiologie en twee operatiezalen in de campus De Meesterstraat en zes operatiezalen in de campus Moerlandstraat. Verdere investeringen worden bekeken in functie van het haalbaarheidsonderszoek voor de periode na 2025", legt directeur verpleging Hilde Servotte uit.

Koen Dewanckel
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio