1/6

Eerste spadesteek voor fuifzaal

De fuifzaal die de stad aan het bouwen is, moet klaar zijn tegen september 2012. De eerste spadesteek werd dit weekend door schepen van jeugd Dimitri Gevers (sp.a) in de grond gestoken.

Enkele weken geleden hief de jeugdraad al het glas op de start van de bouwwerken aan de nieuwe fuifzaal aan de Warande. Nu was het de beurt aan het schepencollege. De zaal zal in totaal 15 op 30 meter groot zijn. Voorlopig is er een maximumcapaciteit van 500 fuifgangers, maar mogelijk kan dat nog opgetrokken worden naar 660. Naast de grote zaal is er ook nog een kassalokaal, een chill-out, een vestiaire, een artiestenloge en voldoende bergruimte. "De bedoeling is ook dat we na de bouw de omgeving van de zaal aanpakken in dezelfde sfeer als het huidige Warandeplein. Dezelfde buitenverlichting, gelijkaardige fietsenstallingen en groenaanleg. Zo krijgen we een uniform beeld", aldus schepen Gevers.

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) zal de fuifzaal leasen van de stad en zal ook op zoek gaan naar een uitbater. "We willen ook de jongeren zelf maximaal betrekken bij de uitbating."

Toon Verheijen
Bekijk meer beelden in onderstaande galerij
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio