Food

De juiste wijnen voor iedere maaltijd

Print

De juiste wijnen voor iedere maaltijd

Je lang geplande dinertje komt met rasse schreden dichterbij. Je gehele menu is tot in de puntjes gepland. Maar wat ga je als begeleidende drank serveren?

Bij je hapje kan je een champagne brut, een witte bordeaux, witte bourgogne, rijn- of moezelwijn of een droge witte bordeaux schenken.

Ga je bij je voorgerecht voor oesters of kreeft? Kies dan voor een champagne brut, een chablis, elzasser, of een rijn- of moezelwijn. Na de soep serveer je best een rode bordeaux, droge witte bordeaux, of een elzasser.

Bij het witte vlees kies je best voor een lichte rode bordeaux. Ga je voluit voor rood vlees dan is een volle rode bordeaux, een rode bourgogne of een rhônewijn ideaal. Bij gevogelte kies je best voor een rode bordeaux of een beaujolais. Wild wordt dan weer perfect begeleid door een rhônewijn.

Beeld: Photonews

NIET TE MISSEN