Antwerpen meet aanbod voorgesteld

Print
Antwerpen - In de Bourlaschouwburg is maandag de eerste horecameting van de stad Antwerpen voorgesteld. Door deze meting elke drie jaar te herhalen, kunnen evoluties worden opgemerkt en kan het stadsbestuur ingrijpen als er te veel leegstand zou komen.
In de stad werden 12 horecakernen omschreven: stadswijken waar voldoende horeca is, zodat evoluties kunnen worden gemeten.

Enkele voorbeelden. De grootste kern is het historische centrum met 354 horecazaken. De stationsbuurt is tweede met 157 zaken, het Zuid telt er 127, het Eilandje 111 , Zurenborg 32 en de kleinste is Sint-Anna met 11 zaken.

De leegstand is navenant. In Sint-Anneke staat geen horecazaak leeg, net zomin als in de omgeving van het Sportpaleis. In het historisch centrum 7,72%, stationsbuurt 9,12%, Zuid 6,32% en Eilandje 12,5%.

JVB

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio