Waasland-Beveren start eindronde goed met gelijkspel in Bergen

Waasland-Beveren start eindronde goed met gelijkspel in Bergen

Waasland-Beveren start eindronde goed met gelijkspel in Bergen

Print
Waasland-Beveren kan tevreden zijn na de eerste speeldag in de eindronde in tweede klasse. De Waaslanders gingen 2-2 gelijk spelen op het veld van Bergen. Winst donderdag tegen Eupen houdt hen helemaal in de race om de promotie.

Net als in de heenronde heeft een autoritaire Waaslandse achterhoede, doelman Clepkens incluis, de Henegouwse tenoren schaakmat gezet. De thuisploeg spotte zoals vaak met kansen terwijl uitgekookte gasten met twee rake pogingen aan honderd procent scoorden.

De eerste twee doelpunten waren reeds de verplaatsing waard. Tim Matthys, de lokale uitblinker, knalde snel in de winkelhaak, twintig minuten later scoorde Paulussen op zijn beurt het doelpunt van de maand.

De thuisploeg bleef een hevige druk ontwikkelen, Perbet trof de paal, N’Diaye en Jarju spotten met kansen of botsten op een beresterke Clepkens. Na de rust vonden de gasten elkaar beter en trokken het spel aardig open. Perbet kraakte nog een droomkans alvorens Van Hoey met succes de locale verdediging oprolde. Een circusnummertje van Jarju gaf op de valreep de stunt nog een flinke deuk.

VDL

Foto: Photonews

Meer voetbalnieuws