Dieven halen stadhuis van Sint-Niklaas overhoop

Vorig weekend werd er ingebroken in het stadhuis. De dieven geraakten binnen via de aanpalende pastorie en doorzochten de personeelsdienst.

jrosquin

Een pater die zaterdagochtend zijn fiets wou stallen in de Sint-Jozefstraat, niet ver van het politiekantoor, merkte kort na 8.30 u op dat er was ingebroken in de pastorie. De deur van het gebouw stond wagenwijd open en aan het slot waren duidelijk braaksporen te zien. De ravage binnenin was enorm. Kasten waren doorzocht, schuiven en deuren waren opengebroken en overal lag er papier over de grond gestrooid. De dieven slaagden erin om een kluis te kraken waarin ze vijfduizend euro vonden.

Stadhuis

Toen de mannen klaar waren in de pastorie, merkten ze een deur op die naar een andere gebouw leidde: het stadhuis. De drie verdiepingen tellende personeelsdienst van de stad paalt aan de pastorie, en wordt enkel gescheiden door één deur. Die toegang bleek een makkelijk te omzeilen obstakel te zijn voor de inbrekers, die langs die weg in de kasten, schuiven en bureaus van de ambtenaren gingen snuffelen.

Voorlopig is het nog niet duidelijk of er veel werd meegenomen, maar volgens burgemeester Christel Geerts (sp.a) bleef de schade beperkt.

BERT FOUBERT

MEER OVER Sint-Niklaas

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio