Obama vraagt Pakistan opheldering over verblijf Bin Laden

Obama vraagt Pakistan opheldering over verblijf Bin Laden

Obama vraagt Pakistan opheldering over verblijf Bin Laden

Print
De Amerikaanse president Barack Obama heeft in een zondag uitgezonden interview verklaard dat hij gelooft dat er "een soort van ondersteunend netwerk" was voor Osama bin Laden binnen Pakistan. "De precieze details blijven echter onduidelijk", zei hij in het programma '60 Minutes' van CBS op de Amerikaanse televisie.

Sinds de leider van al-Qaida op 2 mei werd gedood in zijn schuilplaats in de Pakistaanse plaats Abbottabad bij een inval van Amerikaanse commando's, wordt er al gespeculeerd over wat de Pakistaanse regering wist. Obama vraagt de Pakistaanse overheid daarom om opheldering over het jarenlange verblijf van Bin Laden in het land.

"Wij denken dat er een soort van ondersteunend netwerk was", zei Obama op CBS. "We weten niet of er mensen binnen of buiten de regering betrokken bij waren en dat is iets wat we verder moeten onderzoeken. Belangrijker nog, iets wat de Pakistaanse overheid moet onderzoeken", klonk het.

In hetzelfde interview verklaarde hij ook dat er nu een kans was om al-Qaida de genadeslag toe te brengen. Zo beschikken de Verenigde Staten door de inbeslagname van documenten uit Bin Ladens verblijfplaats over veel meer informatie. "Die informatie kan ons leiden naar andere terroristen waar we al lang naar op zoek zijn", meende hij.

Beeld: Photonews

.

Nu in het nieuws