Albanese versie van schietincident in café Tornado

Albanese versie van schietincident in café Tornado

Albanese versie van schietincident in café Tornado

Print
Antwerpen - De Albanese versie van het schietincident in café Tornado wijkt af van de officiële versie. Volgens Albanezen waren de schutters twee Turkse Koerden en ging de ruzie om een Thaise vrouw.

Een schietincident in café Tornado in de Van Arteveldestraat in Antwerpen vorige week zaterdag om 20u kostte het leven aan twee personen, vier personen liepen verwondingen op. Bij de gewonde een toevallige voorbijgangster en een Thaise vrouw. De Albanese versie wordt verteld door een Albanees die goed bevriend was met één van de dodelijke slachtoffers: Mustafa Elis.

“Hij was 28 en nog maar acht maanden in België. Hij was uit Albanië gevlucht omdat er een bloedwraak rustte op zijn familie. Het leven zit raar in elkaar. Hij vlucht voor de bloedwraak op zijn familie en sterft dan in een ruzie waar hij niets mee heeft te maken.” (bloedwraak is een eeuwenoud gebruik bij de Albanezen. De familie van de vermoorde zal niet rusten voor de dader ook is vermoord. Zolang dat niet is gebeurd, loopt heel de familie van de dader gevaar, red.)

Het hele verhaal leest u maandag op pagina 60 in Gazet Van Antwerpen.

AK

Foto: Kristof Van Accom

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio