Honden hebben eindelijk een plek om los te lopen

Honden hebben eindelijk een plek om los te lopen

Honden hebben eindelijk een plek om los te lopen

Print
Lier - In Lier opende zaterdag de allereerste hondenweide. Die bevindt zich aan de Beatrijslaan en ligt daardoor nogal afgelegen.
In de stad Lier wonen veel hondeneigenaars die graag met hun hond een wandeling maken. Maar ondanks het vele groen in en rond de stad moeten honden altijd aan de leiband gehouden worden. Dat staat zo in het politiereglement van de stad. Gemeenschapswachten en politie houden hierop toezicht en spreken hondeneigenaars indien nodig hierop aan.

"Als we hondeneigenaars hierover aanspreken, reageren zij vaak dat er in Lier geen enkele plaats is waar ze hun hond vrij kunnen laten loslopen om zijn energie kwijt te kunnen. Ook vanuit de gemeenteraad en de stedelijke milieuraad komt al enkele jaren de vraag naar de aanleg van een hondenweide", stelt Van Weert.

"Een geschikt perceel vinden was niet eenvoudig. Uiteindelijk vonden we een stuk grond van het OCMW naast de kanaaldijk achter de Beatrijslaan. Het terrein is met 1.908 vierkante meter voldoende groot. We hebben er een omheining, een toegangspoort, een zitbank en een vuilbakje geplaatst. Een hondenpoepvuilbakje volgt nog", belooft de schepen.

Chris VAN ROMPAEY

Foto: Joren De Weerdt

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio