Burgemeester Wijnegem eist dat tramlijnverlenging doorgaat

Burgemeester Wijnegem eist dat tramlijnverlenging doorgaat

Burgemeester Wijnegem eist dat tramlijnverlenging doorgaat

Print
Wijnegem - De Raad van State vernietigde de bouwvergunning voor het aanleggen van de tramlijn in Deurne-Wijnegem. Bij het gemeentebestuur van Wijnegem is het nu alle hens aan dek. Burgemeester Leo Carpentier (CD&V) gaat deze week al zijn gewicht in de schaal leggen om de werkzaamheden nog deze week te laten hervatten.

Lees ook TreinTramBus: "Tramlijn Deurne-Wijnegem broodnodig"

Het gemeentebestuur van Wijnegem wil dat er een oplossing uit de bus komt. Zo laat burgemeester Leo Carpentier weten dat hij zo snel mogelijk aan tafel wil gaan zitten met Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Hilde Crevits(CD&V) en met de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), bouwheer van het project, om naar oplossingen te zoeken voor het probleem.

Zo moet de veiligheid van de inwoners en van alle weggebruikers worden gegarandeerd. "In die zin ga ik van het Vlaamse Gewest 'eisen' dat de omgevingswerkzaamheden onverwijld worden voortgezet: de aanleg van rioleringen, een nieuw wegdek, voet- en fietspaden."

Haatmail

De actievoerders van buurtcomité Ganzenweg krijgen niet enkel de wind van voren van burgemeester Carpentier. De mensen van het buurtcomité kregen afgelopen weekend tientallen haatmails van boze Vlamingen.

JAN VORSSELMANS

Foto Arlette Stubbe

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio