1 / 2

Vuur onder controle in Meeuwen

In Meeuwen-Gruitrode heeft de wind er zondag voor gezorgd dat er weer heiland is gaan branden. Zondagnamiddag was het vuur onder controle, al bleef de brandweer wel blussen. In de nacht van zaterdag op zondag waren er in twee aanpalende bossen al ernstige heropflakkeringen. Dat meldde burgemeester Lode Ceyssens.

kscherpenberg

Zaterdagavond omstreeks 22u liet de CD&V'er het rampenplan afblazen. De brandweerkorpsen van Genk en Bree en die van het leger bleven echter de hele nacht patrouilleren.

Lees ook: Hevige brand in natuurgebied Meeuwen-Gruitrode geblust

Zo konden zij snel ingrijpen toen het vuur vannacht tot twee keer toe heropflakkerde. De situatie was snel weer onder controle. Volgens Ceyssens zal men waakzaam moeten blijven tot het weer gaat regenen. Uiteindelijk ging zaterdag 500 hectare in vlammen op.

Zondagvoormiddag begon het echter weer sterk te waaien. Hier en daar brandde het weer, dat was ook het geval op de heide in Houthalen-Helchteren. De spuitgasten werkten hard om het niet zo erg als zaterdag te laten worden. Ook de blushelikopter van de politie werd weer ingezet.

Ook elders in het land waren er brandhaarden in bosgebied. Zo werden in de Hoge Venen weer vlammen gespot, maar daar is men de situatie weer de baas. Ook in Hechtel-Eksel zou het gebrand hebben.

MEER OVER Meeuwen-Gruitrode