Philippe Clement neemt afscheid met een 0-0 tegen Kortrijk

Philippe Clement neemt afscheid met een 0-0 tegen Kortrijk

Philippe Clement neemt afscheid met een 0-0 tegen Kortrijk

Print
Germinal Beerschot en KV Kortrijk hebben hun seizoen afgesloten met een scoreloos gelijk. Bij de Ratten speelde Philippe Clement zijn laatste wedstrijd als prof. Junior Kabananga (foto), die wordt gehuurd van Anderlecht, viel geblesseerd uit.

Vermits er voor geen van beide ploegen nog belangen op het spel stonden, ging alle aandacht naar de afscheidnemende spelers. Daniël Cruz, Martijn Monteyne, Justice Wamfor en Philippe Clement ... zij trokken voor de laatste keer het Germinal Beerschotshirt aan.

Jacky Mathijssen liet de beloftevolle Ilias Sbaa debuteren op rechts en zag na iets meer dan tien minuten Junior Kabananga geblesseerd uitvallen. Germinal Beerschot toonde het meeste enthousiasme om er nog iets van te maken en trok het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde in een aantal hoekschoppen en vrije trappen en enkele pogingen op doel.

Philippe Clement die in zijn afscheidswedstrijd graag had gescoord, trok bij elke gelegenheid die zich voordeed, mee naar voor. Het dichtst bij een doelpunt kwam Custovic, die zijn kopbalpoging na hoekschop van Nyoni op de lat zag stranden. Even later stuurde Cruz de jonge Sbaa alleen op de doelman af, maar Vandenbossche verliet gepast zijn doel en bracht in extremis redding.

De Germinal Beerschotsupporters zetten zich achter hun ploeg, maar het was duidelijk dat de Mannekens vooraan moeilijk voor diepgang of gevaar konden zorgen. Toen Custovic een zoveelste vrijschop voor doel bracht, deviëerde De Decker aan de tweede paal in doel, maar de grensrechter had buitenspel gezien.

Martijn Monteyne zag zijn poging net voorbij de tweede paal naast doel belanden en aan de overzijde moest Kaminski dan toch aan het werk om een poging van Capon met de vuisten in hoekschop te werken. Ook Kagelmacher zag zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Na 80 minuten werd Clement vervangen, wat meteen het einde betekende van zijn mooie voetbalcarrière. Hij werd op het veld begroet door zijn vrouw en twee zonen en begeleid door een staande ovatie van de supporters. (HF)

Scheidsrechter: Flamant Philippe
Toeschouwers: 9423.
GERMINAL BEERSCHOT: Kaminski, M. Monteyne, Kagelmacher, Clement (81’ Smet), P. Monteyne, Sbaa (75’ Zhukov), De Decker, Wamfor, Kabananga (13’ Nyoni), Cruz, Custovic.
KV KORTRIJK: Vandenbossche, El Araichi, Vervaeke, Gershon (90’ Sunjic), Reina, De Mets, Pavlovic, Belhocine, Carevic, Dejaegere (88’ Znagui) , Capon (88’ Souhail).

Meer voetbalnieuws