Lokeren

Lokeren pakt in extremis een puntje tegen Gent

Lokeren pakt in extremis een puntje tegen Gent

Lokeren pakt in extremis een puntje tegen Gent

Print
AA Gent heeft nipt naast die eerste zege in play-off I gegrepen. Het werd 2-2 tegen Lokeren. De Buffalo's leken zegezeker tot Fevang in de blessuretijd voor de puntendeling zorgde.

De Oost-Vlaamse derby was de wedstrijd tussen de gebuisden van play-off 1. En gebuisd geldt eigenlijk vooral voor AA Gent, dat zichzelf toch een grotere rol had toebedeeld dan het ontlopen van de laatste plaats in de hemel van de Jupiler League. Lokeren daarentegen had zijn stoutste ambities van voor het seizoen al overtroffen door play-off 1 te halen maar wilde daarin natuurlijk, zeker tegen de buren, toch ook eens winnen.

Francky Dury mikte nog altijd op plaats vier maar moest dat wel doen zonder Coulibaly en De Smet (beiden geschorst), Lepoint en Myrie (beiden al maanden out) en ook nog zonder Thijs en Soumahoro (chronische blessurelast). Doordat Suler vrijdagavond voor het eerst papa werd, mocht ook Wils nog eens meedoen. Peter Maes had met Taravel (geschorst), Trompet, Maric en De Pauw (allen geblesseerd) een bijna even lange lijst met afwezigen, waarbij hij vooral zijn centraal verdedigend duo moest vervangen.

Het leek een leuke partij te worden met al vlug kansjes voor Persoons en Ljubijankic maar daarna leek de rest van de eerste helft op een lang gerokken studieronde. Was het de hitte, ruim 28°? De onzekerheid, nu beiden nog niet hadden gewonnen in play- off 1? De vele wissels? In ieder geval was iedereen tevreden dat de match niet bij vrieskou werd gespeeld want het ‘spektakel’ was niet bepaald verwarmend.

Toch nog ophef voor de rust toen Virant bij een fout van Tiko op Ljubijankic niet aarzelde en rood trok. Tiko ging met gestrekt been op de Gentse spits in, een terechte beslissing dus. Lokeren, dat tijdens de reguliere competitie slechts één keer rood kreeg, werd zo al voor de derde keer in de play-offs tot tien man herleid.

AA Gent mocht nog voor de rust toch juichen. Arbitman kreeg eerst, na een schitterende assist van Ljubijankic, de bal niet voorbij Copa. Net voor affluiten mocht Wallace nog een vrijschop trappen. Arbitman torende boven iedereen uit en gaf Copa het nakijken: 1-0.

Het doelpunt leek AA Gent te bevrijden want het nam na de rust de wedstrijd onmiddellijk in handen. De eerste tegenstoot van Lokeren leidde echter tot de gelijkmaker. Tshimanga dolde met Grondin en Persoons raakte na diens voorzet twee keer de lat. De Ceulaer stond op de goede plek om de bal toch nog over de doellijn te duwen: 1-1. Zelfs tegen tien man lukte het AA Gent dus niet om achterin de nul te houden.

Weg bevrijding meteen en Gent kreeg zelfs een deel van zijn publiek tegen. Elke mislukte dribbel of mislukte pass werd op gefluit onthaald.

Een tiental minuten duurde het dipje maar toen schakelde AA Gent in een hogere versnelling. En de kansen volgden. Smolders kopte een voorzet van El Ghanassy nipt naast. Ljubijankic draaide zich knap vrij maar trapte naast. Smolders trapte vanop zo’n tien meter hoog over en Jörgensen trapte nog eens naast doel. Wils kopte een vrijschop van Wallace over. De goal kwam er toen Conte centraal ging spelen na het wisselen van Smolders voor Mboyo. Mboyo en Conte speelden Arbitman vrij en die liet Copa, met de hulp van het been van De Bock, kansloos: 2-1.

De eerste zege voor AA Gent in play-off 1 leek binnen maar eens te meer kreeg Gent in de slotfase het deksel op de neus toen Fevang vrij mocht binnenkoppen: 2-2.

Pierre Hellebaut

Toeschouwers: 9.568.
Scheidsrechter: Christof Virant.
AA GENT: Jorgacevic - Grondin, Wils, Arzo, Wallace - Jörgensen, Smolders, Ljubijankic - Conte, Arbitman, El Ghanassy.
LOKEREN: Copa - De Roover, Tiko, Gueye, Tshimanga - Persoons, De Bock - Overmeire, Leko, Mokulu - De Ceulaer.
Doelpunten: 45 + 2’ Arbitman 1-0, 50’ De Ceulaer 1-1, 75’ Arbitman 2-1, 90 + 2’ Fevang 2-2.
Vervangingen: 70’ Smolders door Mboyo, 72’ Mokulu door Deekman en De Ceulaer door Fevang, 84’ Overmeire door Finnbogason, 85’ Arbitman door Edson, 89’ Grondin door Baric.
Gele kaarten: Overmeire (handspel), De Bock (spelbederf).
Rode kaart: 35’ Tiko.