Bejaarde zit drie dagen gekneld na verkeersongeval

In Rosée, bij Florennes, heeft een bejaarde Waal drie dagen lang gekneld gezeten in zijn wagen. De 72-jarige André Coquelle kon niemand verwittigen. Zijn gsm'tje was onder de passagierszetel gerold.

kscherpenberg

De Waalse pechvogel week op de route Charlemagne uit voor een wagen uit de tegenovergestelde richting, die een andere auto probeerde in te halen.

De auto van Coquelle ging daarbij van de baan en dook vijf meter diep in een weide. Vooraleer de wagen tot stilstand kwam - in dichte struiken - ging ie enkele keren over de kop.

De zeventiger lijdt aan diabetes, een nierziekte en aan hartproblemen. Omdat hij geregeld medicijnen moest nemen, was hij nooit gerust. Coquelle kwam bij de tuimelperte op de achterbank terecht en bleef wakker, uit vrees niet meer te ontwaken.

Zijn familie sloeg uiteraard alarm. Een onderzoeksrechter liet nagaan van waar het gsm-signaal van Coquelle kwam. "Ik hoorde verschillende keren de hulpdiensten voorbijrijden, maar ik kon ze geen teken geven. Op een bepaald ogenblik dacht ik echt dat ik dood zou gaan. Ik voelde hoe ik zwakker werd. Ik dacht aan mijn kinderen, aan mijn kleinkinderen. En aan mijn moeder", aldus de bejaarde in een Corelio-krant.

Pas toen de politie een helikopter inzette, werd de wagen van de geknelde gespot. De onfortuinlijke zeventiger werd in een ziekenhuis in het Brusselse opgenomen. Daar heeft hij al een heelkundige ingreep ondergaan.