Journalist The New York Times ontdekt Mechelen

Print

Journalist The New York Times ontdekt Mechelen

Mechelen - Toerisme Mechelen verwelkomt volgende week zaterdag een journalist van The New York Times, een van de meest toonaangevende kranten in de wereld. Hij wil een reportage maken over de charmes van Mechelen.

Mechelen steelt steeds vaker de harten van buitenlandse journalisten. Althans, dat gevoel hebben de medewerkers van de toeristische dienst. "Vorig jaar hadden wij twintig bezoeken. Volgende week alleen zo'n vijftal", vertelt persconsulente Florie Wilberts.

Vaak nemen de journalisten mee in een rondreis door onze contreien. "Omdat het bij in het aanbod van Toerisme Vlaanderen zit. Maar eens ze hier komen, zijn ze vaak verrast. In een binnenstad van nauwelijks een kilometer breed heb je een enorme concentratie van (wereld)erfgoed", zegt Wilberts.

De reportage die in The New York Times verschijnt, krijgt ook een plekje op de vernieuwde site toerismemechelen.be. "In de rubriek 'Mechelen door andere ogen' leest de toeristen wat anderen over onze stad denken en schrijven. Zo laten wij hen onze stad verkopen, de beste reclame", stelt schepen van Toerisme Frank Nobels.

toerismemechelen.be

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio