Bouwvergunning tramlijn vernietigd: "Dit is Kafka"

Bouwvergunning tramlijn vernietigd: Dit is Kafka

Bouwvergunning tramlijn vernietigd: "Dit is Kafka"

Print
Wijnegem - De beslissing van de Raad van State om de bouwvergunning van de tramlijn Deurne-Wijnegem te vernietigen, kan op heel wat kritiek rekenen. Onder meer Voka-Kamer van Koophandel (KvK) Antwerpen-Waasland reageert onthutst.

De vergunning werd vernietigd na een klacht van een buurtbewoner. Die kreeg gelijk van de Raad van State omdat de mogelijke gevolgen van de tramverlenging voor mens en milieu te weinig onderzocht waren. De werken waren voor twee derde al afgerond.

De KvK kan de beslissing niet begrijpen. "De wil van een individu doodt de democratie. Het feit dat individuen er keer op keer in slagen om infrastructuurwerken stil te laten leggen, tart alle verbeelding. Een werf die in een bijna finale fase haar vergunning verliest, is ondenkbaar", klinkt het in een persbericht.

Ook Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) is niet opgezet met de beslissing. "Dit is Kafka", klonk het zaterdag op Radio 1. Zij laat het arrest onderzoeken en wil zo snel mogelijk een oplossing vinden.

Eric Lauwers, de buurtbewoner die in 2007 de klacht indiende bij de Raad van State samen met enkele andere buurtbewoners, is verrast over het negatief oordeel. Lauwers hoopt op een gesprek met de betrokkenen, zo meldt de VRT-radio. "Wij zijn niet tegen een tramlijn en het is ook niet onze bedoeling om de werken voor korte of lange termijn stil te leggen, want dat zou voor overlast kunnen zorgen. We hopen op een gesprek met alle betrokkenen om onze bezorgdheid te uiten en om voor iedereen tot een goede oplossing te komen."

Beeld: Arlette Stubbe

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio