Provinciaal en gemeentelijk onderwijs en GO! sluiten baanbrekende samenwerking

Print
Duffel - De provincie Antwerpen, het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente Duffel hebben het startschot gegeven voor een nieuwe netoverschrijdende scholengemeenschap: Produffor. Maar liefst acht secundaire scholen zullen er deel van uit maken. Het gaat om de scholen van de provincie, de scholengroep Forum van het GO! en het gemeentelijk technisch instituut Duffel. De nieuwe scholengemeenschap zal 5781 leerlingen tellen.
Produffor bestaat uit 4 provinciale secundaire scholen (PITO Stabroek, Sint-Godelieve, PIVA, PTS Boom & Mechelen), het GTI in Duffel en de Scholengroep GO! Forum (Middenschool Kapellen, Atheneum Kapellen, KTA Kapellen, Erasmus Atheneum Essen & Kalmthout).

Gedeputeerde voor onderwijs Inga Verhaert: "Het GTI in Duffel en de secundaire scholen van de provincie vormden al een tijd een scholengemeenschap. Vanaf dit schooljaar zijn ook nieuwe samenwerkingen mogelijk en die kans hebben we met beide handen gegrepen. We kunnen nu uitpakken met een nieuwe scholengemeenschap die 3 netten overkoepelt, het gemeentelijk, provinciaal en gemeenschapsnet. Het officieel onderwijs in de provincie Antwerpen wordt er alleen maar sterker door."

Ook Luc Wuyts, schepen van onderwijs in Duffel is tevreden: "We ervaren met het GTI dat werken in een scholengemeenschap alleen maar voordelen heeft.
Qua lestijden en vacatures voor leerkrachten. En we kunnen blijven rekenen op de ondersteuning van het CLB van de provincie. Dat was voor ons erg belangrijk."

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio