Kinderdagverblijf 't Riemenhofje ving op 20 jaar 900 kinderen op

Kinderdagverblijf 't Riemenhofje ving op 20 jaar 900 kinderen op

Kinderdagverblijf 't Riemenhofje ving op 20 jaar 900 kinderen op

Print
Heist-op-den-Berg - Het kinderdagverblijf 't Riemenhofje, gevestigd langs de Hof van Riemenstraat 6A, heeft vrijdag zijn twintigjarig bestaan gevierd. De kleuters van twintig jaar terug waren er ook bij, nu als twintigers.
"In de beginperiode hadden wij een toelating om 23 kinderen op te vangen, in een latere fase werden dat er 33 en momenteel zijn er dat, sinds de ingebruikname van de nieuwbouw, in 2004, veertig. Wij hebben dus maximaal 40 kinderen in het dagverblijf en een 70-tal verschillende kinderen op een week", vertelt Hilde,, coördinator en sociaal verpleegkundige. "De bezetting lag vorig jaar op 99%".

Hilde schat het aantal kinderen dat er in 20 jaar is opgevangen op zo'n 900.

"Twintig jaar terug lag het accent op de kwaliteit, het verzorgende, nu is dat meer op de opvoeding, de zelfstandigheid, het groepsgevoel, de sociale ingesteldheid. Er wordt veel meer met de kinderen geknutseld", zegt Hilde.

Voor Heidi Van den Broeck uit Putte, die al twintig jaar in het kinderdagverbljf werkt: "Schoon maar droeve momenten zijn als de kindjes weg gaan. Maar ze dan na jaren terugzien, zoals vandaag, is dan weer een hoogtepunt".

Ilse Kouijzer van Pijpelheide is ook al 20 jaar actief in het kinderdagverblijf. "Het hoogtepunt ligt vandaag als we onze eerste kindjes gaan terugzien die ondertussen 20 jaar en ouder zijn. Sommigen zijn nog duidelijk herkenbaar, anderen in 't geheel niet".

FOTO: Het Riemenhofje.

pierre anthonissen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio