Tentoonstelling 'Sint-Anneke plage' blikt terug op een rijkelijk verleden

Tentoonstelling 'Sint-Anneke plage' blikt terug op een rijkelijk verleden

Tentoonstelling 'Sint-Anneke plage' blikt terug op een rijkelijk verleden

Print
Tussen 1930 en 1969 lag er een groot woon- en vakantiedorp aan het strand van Sint-Anneke. Ontmoetingscentrum Top Hat, de Stad Antwerpen en enkele oud-bewoners bouwden rond de vele herinneringen een interessante tentoonstelling die loopt van 8 tot en met 15 mei.

De tentoonstelling wordt morgen, op zaterdag 7 mei, feestelijk geopend met een reünie van meer dan 100 oud-bewoners. "We zijn in december vorig jaar gestart met een oproep in allerlei media en een uitnodiging naar de oud-bewoners waardoor we intussen heel wat oud fotomateriaal verzameld hebben. Alle oude foto's werden ingescand en kan je hier bekijken in een boeiende tijdslijn van 1930 tot 1969. Het meest bijzondere in onze collectie is een 8 mm film over 'de Plage' die dateert van begin jaren '50", vertelt Nick van den Hurk, communicatieverantwoordelijke van de stedelijke ontmoetingscentra van de Stad Antwerpen.

De tentoonstelling vindt niet toevallig plaats in het ontmoetingscentrum Top Hat. Het oude militaire kamp Top Hat werd in 1945 opgericht om de Amerikaanse troepen te repatriëren. In afwachting van hun terugkeer met de boot was er plaats voor ontspanning in de vele cafés op de Plage. Het voormalige militaire kamp is intussen een ontmoetingscentrum voor senioren geworden die er graag nostalgisch terugblikken op Sint-Anneke van weleer.

Eva D'Hondt

INFO

Top hat, dwarslaan 9, 2050 Antwerpen.
Opening op zaterdag 7 mei om 11u. voor oud-bewoners.
Tentoonstelling van 8 tot en met 15 mei.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio