't Struisvogelnest opent kinderboerderij

't Struisvogelnest opent kinderboerderij

't Struisvogelnest opent kinderboerderij

Print
Lier - Aan de Zuut 18 in Lier opent vandaag, zaterdag, kinderboerderij 't Struisvogelnest. De honderd struisvogels zorgen voor een extra aantrekkingspool.
Ludo Gielis en zijn echtgenote Lieve Van Dessel begonnen in 1981 met het telen van buitengroenten. "Zeven jaar later schakelden we over op glastuinbouwbouw omwille van een betere rendabiliteit. Om de braakliggende grond alsnog nuttig te gebruiken zijn we in 1994 met het kweken van struisvogels begonnen", vertelt Lieve.

"Er kwam al vlug veel vraag voor bezoeken, maar hadden we toen de tijd niet voor. Torenhoge energieprijzen bieden echter geen perspectieven meer voor kleine familiebedrijven. Die zullen alternatieven moeten zoeken om hun bedrijf weer leefbaar te maken. Dat is de reden waarom wij nu een kinderboerderij openen", zegt Lieve.

't Struisvogelnest is een kijk-, doe-, zorg- en knuffelboerderij met koetjes, paarden, schapen, geiten, konijntjes, kippen, alpaca's en natuurlijk struisvogels. "We zijn alle dagen open: op weekdagen voor scholen en groepen, op woensdag- en vrijdagnamiddag en in het weekend kan iedereen hier terecht. En wat heel belangrijk is: de toegang tot onze kinderboerderij is gratis. We hopen dus dat mensen ook al eens zullen binnenwippen voor een pannenkoek van struisvogelei en of om van onze struisvogelspeculoos te proeven", doet Lieve een oproep.

Ludo en Lieve bereiden ook verscheidene workshops voor. "Daarvoor schakelen we onze dochter Ellen in: zij is afgestudeerd als leerkracht lager onderwijs en kent dus de kneepjes van het vak. Ze stelt workshops samen voor alle leeftijdscategorieën, gaande van kabouterknutselen, koeken bakken, soep bereiden tot projecten met koetjes, kalfjes en andere dieren", besluit Lieve Van Dessel.

Info: 0499-31.66.00, http://www.tstruisvogelnest.be

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio