Wandelingstraat krijgt nieuwe riolen en wegdek

Print
Duffel - De gemeenteraad heeft de plannen voor de heraanleg van de Wandelingstraat in Duffel goedgekeurd.
"Er komt een gescheiden rioleringsstelsel met een afvalwaterriolering onder de rijweg. Deze riool voert het afvalwater af via twee pompstations en via het rioleringsstelsel van de Mijlstraat naar de vorig jaar gebouwde zuiveringsinstallatie achter de kerk. De grachten in de Wandelingstraat behouden we voor de afvoer van het regenwater naar de Reimeurtersloop. Ook op het privéterrein zal het afvalwater volledig van het regenwater worden gescheiden", zegt schepen van Openbare Werken Luc Wuyts (CD&V).

"De bestaande wegverhardingen breken we op en er komt er een nieuwe 5,50 m brede rijweg in grijze beton. De twee eenrichtingsfietspaden, beide 1,20 meter breed, worden uitgevoerd in rode beton en zijn volledig van de rijweg gescheiden door een veiligheidsstrook. Door een alternerende aanleg van parkeerplaatsen in grasdallen creëren we twee asverschuivingen met middengeleider om het verkeer af te remmen. Aan de kleuterschool komen parkeerplaatsen voorzien", zegt schepen Wuyts.

De gemeente raamt de werkzaamheden op 1,1 miljoen euro. De Vlaamse overheid geeft een subsidie van 384.800 euro. De uitvoeringstermijn bedraagt tachtig werkdagen.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio