Piet Hoeben wordt nieuwe voorzitter van Vlaams Belang

Piet Hoeben wordt nieuwe voorzitter van Vlaams Belang

Piet Hoeben wordt nieuwe voorzitter van Vlaams Belang

Print
Schilde - Raadslid Piet Hoeben werd unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van Vlaams Belang Schilde - 's-Gravenwezel. Hoeben volgt Simonne Wuyts-Janssens op.
Onlangs hebben alle lokale afdelingen van het Vlaams Belang een nieuw bestuur gekozen. “Ikzelf heb mij na zes jaar voorzitter om persoonlijke redenen niet meer kandidaat gesteld voor het voorzitterschap”, vertelt oud-voorzitter en vrouw van fractieleider Guido Wuyts (Vlaams Belang) Simonne Wuyts-Janssens. “In onze afdeling werd Piet Hoeben met eensgezindheid verkozen tot nieuwe voorzitter.”

Piet Hoeben zit al meer dan 20 jaar in de gemeentepolitiek. “In 1988 werd ik verkozen als gemeenteraadslid voor de Volksunie”, blikt hij terug. “Later ben ik nog voor de VLD Schepen van Jeugd en Sport geweest. Beide partijen heb ik verlaten omdat ik vond dat er een te linkse koers werd gevolgd en daarom heb ik voor Vlaams Belang gekozen.”

De nieuwe voorzitter wil graag enkele accentverschuivingen zien in het huidige gemeentelijk beleid. “Milieu en ruimtelijke ordening mogen niet langer de speelbal zijn van politieke spelletjes”, stelt hij. “Men moet dringend werk maken van een beleid waarin de gemeenschap prioritair is en dat is geen samenraapsel van individuele belangen.”

Verder wil Hoeben dat er extra aandacht gaat naar het verenigingsleven en openbaar vervoer. Daarnaast moet er dringend werk gemaakt worden van een degelijk beleid rond vandalisme, drugsproblematiek en inbraken. “Mijn vrouw is straatverantwoordelijke voor het BIN Steynhoeve en er wordt hier in de buurt minstens één maal per week ingebroken.”

Hoeben ziet geen problemen in het cordon sanitair. “Wij wegen wel degelijk door op de gemeentelijke politiek omdat de meerderheid dikwijls geen consensus kan vinden”, besluit hij. “In die dossiers hebben wij de beslissende stem. Denk maar aan Casablanca, Open Golf of de OCMW-begroting die dankzij ons is goedgekeurd geraakt.”

Sebastiaan RUBBERECHT

Info : Wie de nieuwe voorzitter beter wil leren kennen is van harte welkom op de Lentereceptie van Vlaams Belang, die op vrijdag 13 mei om 19u30 plaatsvindt in het Dienstencentrum aan de Schoolstraat; Piet Hoeben, 03/383.27.07

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio