Reizigers hekelen splitsing buslijn 500 in Boom

Print
Boom - De opsplitsing van buslijn 500 tussen Antwerpen-Rooseveltplaats en Mechelen over Boom die vorig weekend is doorgevoerd, doet heel wat vaste gebruikers van de lijn steigeren.

Woordvoerder Koen Peeters van De Lijn geeft toe dat de openbare vervoersmaatschappij de afgelopen dagen al verschillende klachten heeft binnengekregen van ontevreden reizigers van lijn 500. Sinds 1 mei is deze lijn opgesplitst in twee lijnen, waarbij reizigers aan de Beukenlaan in Boom moeten overstappen. Door de lijn in twee trajecten op te delen, wil De Lijn naar eigen zeggen komaf maken met ellenlange vertragingen op de ‘500’ als gevolg van de werkzaamheden aan het Olympiadekruispunt in Antwerpen en aan de Kerkhofstraat in Boom.

Reizigers pikken het evenwel niet dat ze aan de Beukenlaan soms tot een half uur moeten wachten op een bus die hen verder naar hun bestemming voert. Een van hen heeft klachtenmails gestuurd naar onder meer Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V), de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (sp.a) en zijn Boomse collega Patrick Marnef (Boom Eén), met de vraag om van de buslijn 500 terug een doorlopend traject te maken.

Koen Peeters van De Lijn stelt dat vertragingen tot een half uur bij het overstappen niet de bedoeling van de doorgevoerde maatregel kunnen zijn. “Ondertussen monitoren we voortdurend de opgesplitste lijn. Als blijkt dat die nog niet op punt staat, sturen we waar mogelijk bij”, reageert hij.

Jan Van de Poel

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio