Volksprotesten in Bahrein lijken achter de rug

In de golfstaat Bahrein lijkt de rust weer helemaal weergekeerd na de volksprotesten begin dit jaar. Hier en daar wordt in wijken wel nog eens melding gemaakt van kleinschalige schermutselingen, maar daar wonen dan ook overwegend sjiietische moslims.

kscherpenberg

In de voorbije weken zijn de ordediensten hard opgetreden tegen actievoerders. Zij eisten democratische hervormingen van de soennitische vorst Hamad bin Isa Al-Khalifa.

Navi Pillay, een hoge commissaris van de VN, zegt dat de regeringstroepen zwaar geweld hebben gebruikt. Hij roept Al-Khalifa en co op te stoppen met het "intimideren en het schenden van de mensenrechten".

De koning kondigde op 15 maart de noodtoestand af in zijn land. Hij verkondigde dat het leger en de veiligheidstroepen de situatie in Bahrein "zouden stabiliseren".

De weer rustige situatie is misschien ook goed nieuws voor de F1-fans. De Grote Prijs van Bahrein werd eerder dit seizoen afgelast wegens de onveiligheid door de onlusten. Misschien kan de race nu op een latere datum alsnog doorgaan.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio