Els Clottemans "ziet het niet meer zitten"

Els Clottemans (27) is volgens haar moeder, Martine De Kegel, een "hoopje ellende". De 53-jarige vrouw vreest dat haar dochter - nadat haar cassatieberoep afgelopen dinsdag over de hele lijn werd verworpen - zich van het leven zal beroven.

kscherpenberg

Clottemans kreeg 30 jaar cel voor het saboteren van de parachute van haar liefdesrivale Els Van Dooren. Een vervroegde invrijheidstelling zou pas over 8,5 jaar kunnen.

"Ik ben haar gaan opzoeken in de gevangenis van Gent. "Ze zei: 'Ik zie het nu echt niet meer zitten.' Ze is gebroken, ja. Mijn dochter begrijpt niet dat ze vastzit voor iets dat ze niet gedaan heeft", spreekt de mama in een krant van De Persgroep.

De Kegel benadrukt dat haar dochter zeven maanden lang de hoop heeft gehad dat het Hof van Cassatie haar gelijk zou geven en dat ze in afwachting van een nieuw proces weer een vrije vrouw zou worden.

"Nu heeft ze geen lichtpuntje meer om naar uit te kijken. Haar enige vooruitzicht is een toekomst tussen vier gevangenismuren. Els krijgt wel bijna elke dag bezoek van mensen die haar steunen en zelf ga ik ook twee keer per week naar haar toe." De Kegel betwijfelt echter of dit voldoende zal zijn om haar overeind te houden.

Vic Van Aelst, de advocaat van Clottemans, stelt dat zijn cliënte mogelijk naar het Europees Hof van de Rechten van de Mens in Straatsburg zal stappen, maar daar zou pas volgende week over beslist worden. Clottemans heeft zes maanden de tijd.

Beeld: PhotoNews

Vastgoed

Jobs in de regio