Provincie bouwt fietsbrug over Grote Nete

Provincie bouwt fietsbrug over Grote Nete

Provincie bouwt fietsbrug over Grote Nete

Print
Lier - Wanneer Infrabel een nieuwe spoorbrug over de Grote Nete in Lier bouwt, hangt de provincie er een fietsbrug aan vast.
Infrabel, de beheerder van de spoorweginfrastructuur, plant vanaf dit najaar de vernieuwing van de spoorwegbrug op de lijn Lier-Aarschot over de Grote Nete in Lier. Het gaat om de brug in de buurt van de Kesselsesteenweg.

"Naast de spoorlijn willen we op termijn een fiets-o-strade aanleggen", zegt gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a). "Omdat de gelijktijdige bouw van een fietsbrug met de spoorwegbrug een veel goedkopere oplossing is dan de bouw van een afzonderlijke fietsbrug, hebben we beslist om de bouw van de fietsbrug nu al uit te voeren. De provincieraad is ons daarin vandaag (woensdag, red.) gevolgd."

De bijzondere overeenkomst met Infrabel vermeldt dat de provincie Antwerpen instaat voor de kosten van de bijkomende grondwerken, de verbreding van de voorziene landhoofden, de bouw van de fietsbrug en een deel van de werfkosten. Infrabel neemt de studiekosten voor zich, de provincie de toezichtskosten. Dat brengt de rekening voor de provincie op 169.274 euro.

Chris VAN ROMPAEY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio