Rupel Boom ontslaat coach Yves Cloots

Yves Cloots en Rupel Boom gaan uit mekaar. Dat kreeg de trainer woensdag in de late namiddag van manager Kamiel Coenaerts te horen. Ook Jan Rohart, de coach van de beloften, wordt bedankt voor bewezen diensten.

ikerremans

Het bestuur had dinsdagavond de koppen bij elkaar gestoken en hoewel Yves Cloots nog een contract had voor een seizoen, werd er toch besloten een einde te maken aan de samenwerking. “De degradatie naar derde klasse pleit niet in het voordeel van Yves Cloots”, aldus Coenaerts.

“Maar vooral het verschil in toekomstvisie was van doorslaggevende aard. Bestuur en coach zaten duidelijk niet meer op dezelfde lijn.”

20 punten

Yves Cloots reageerde fel ontgoocheld. “Ik heb gedurende zes maanden veel tijd en energie in deze mooie club gestoken”, liet hij weten. “Dag en nacht was ik ermee bezig. Ik begrijp dat de degradatie mij wordt aangerekend. Mijn voorganger (Peter Van Wambeke, red.) haalde zeventien punten, ik twintig. Ik had bij mijn aanstelling op 26 punten gerekend. Die zouden er ook gekomen zijn indien we een aantal wedstrijden, zoals tegen Wetteren, Borinage en OH Leuven, de punten niet te grabbel hadden gegooid."

"Soms werden de punten ook door de scheidsrechter afgenomen. Met 43 punten zou er geen vuiltje aan de lucht geweest zijn, en had ik volgend seizoen kunnen bewijzen dat ik wel degelijk een ploeg kan leiden. Er wordt van mij ook gezegd dat ik te braaf ben, maar ik verkies tegenover iedereen eerlijk en menselijk te blijven. Ik hoop nu zo vlug mogelijk elders aan de slag te kunnen gaan. Om goed in mijn vel te zitten, moet ik het gras voelen.”

Pvr

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL