CENTRUMHARMONIE CONCERTEERD: OPUS 3 op 7 mei in CC de Werft

CENTRUMHARMONIE CONCERTEERD: OPUS 3 op 7 mei in CC de Werft

CENTRUMHARMONIE CONCERTEERD: OPUS 3 op 7 mei in CC de Werft

Print
Geel -

Het derde OPUS concert van de Centrumharmonie is in aantocht.

Drie jaar na de fusie heeft de harmonie al heel wat op het palmares staan.
Opus 1 met Sabine Tiels was meteen een schot in de roos en de muzikale ondersteuning welke de harmonie in Ieper gaf onder de Menenpoort is ondertussen legendarisch.


Vorig jaar werd het 200 jarig bestaan van de vereniging gevierd (1810 is het stichtingsjaar van de originele Sociëteit van Harmonie). De Centrumharmonie is dan ook veruit de oudste vereniging van Geel en omstreken.

De overzichtstentoonstelling 200 jaar muziek in Geel en het Jubileumconcert Opus 2 met meer dan 200 muzikanten en koorleden op het podium waren voor Geel een uniek gebeuren.

Dat de inspanningen van de Centrumharmonie door cultuur minnend Geel geapprecieerd worden blijkt uit het feit dat ze in 2010 de cultuurprijs van de Stad Geel gewonnen hebben in de categorie cultuurvereniging.

Dit jaar moesten ze uitkijken naar een nieuwe dirigent. Dirigente Chantal Verheijen nam afscheid en gaf het dirigeerstokje door. De Centrumharmonie wenst met deze Chantal uitdrukkelijk te bedanken voor de vele leuke kwaliteitsvolle muzikale hoogtepunten.

De nieuwe dirigent Jef Verheyden is jong, enthousiast en erg geëngageerd.
Hij heeft een masterdiploma in de klassieke muziekleer, slagwerk en bastuba.
Zijn enthousiasme geeft de Centrumharmonie de nodige muzikale boost, Jef zal de harmonie zonder twijfel naar een hoger niveau brengen

De Centrumharmonie is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in De Werft. Het jong ogend orkest onder leiding van Jef Verheyden zal weer paraat staan voor een indrukwekkend concert met een eigentijds en populair programma. Het jeugdig enthousiasme van dirigent en muzikanten zal ongetwijfeld weer zorgen voor een schitterend optreden voor een bomvolle zaal.

Samen met gastartiest William Reven zullen ze zorgen voor de nodige pop- funk ? en soulklanken.

William Reven kunnen we gerust rekenen bij de beste zangers die de nieuwe generatie muzikanten heeft voortgebracht. Zijn diepzwart gekleurde timbre heeft al veel muziekliefhebbers ontroerd, verrast of opgezweept. De pure rock van het eerste uur heeft ondertussen meer en meer plaats gemaakt voor soulvolle muziek, krachtige pop en aanstekelijke funk. In zijn radio- en televisiewerk voor onder andere Het Swingpaleis en De Notenclub zette hij voor miljoenen luisteraars en kijkers indrukwekkende versies neer van Mr.
Bojangles, License to kill, Me and Mrs Jones, I wonder why... Deze diepblanke soulzanger is niet meer weg te denken uit het muzikale landschap.

OPUS 3 vind plaats op 07 mei 2011 in CC De Werft om 20.15u. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van CC De Werft of te reserveren via nummer 014/56 66 66. Toegang 15 euro / vriendenprijs 12 euro. Meer info via 0472/92 23 76

Marc Leyse
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio