Mama Clottemans: "Zó hard gehoopt op tweede kans"

Voor Martine De Kegel, de moeder van Els Clottemans, kwam het nieuws bijzonder hard aan. "Ik ben er kapot van", snikt ze. "Ik had zó hard op een tweede kans voor mijn dochter gehoopt."

kscherpenberg

Martine kreeg de uitspraak van Cassatie gistermiddag op haar werk te horen. "Vlak daarna heb ik kort met mijn dochter gebeld, ze zit in zak en as. Els leefde al maanden naar deze dag toe, ze was bijzonder zenuwachtig. Al onze hoop is nu in één klap van tafel geveegd."

Martine reageert bijzonder emotioneel op de uitspraak. "Al die tijd ben ik blijven geloven dat recht zou geschieden. Blijkbaar kan je in België onschuldig veroordeeld worden. Sinds de veroordeling van mijn dochter heb ik gezwegen, maar waarom zou vandaag nog zwijgen? Duizenden mensen staan achter Els, maar dat maakt schijnbaar geen enkele indruk op de rechters. Ik had verwacht dat justitie zou inzien dat ze fout zat, dat ze het onrecht dat Els werd aangedaan, zou erkennen."

Martine bevestigde gisteravond dat Els nu naar het Europees Hof van de Rechten van de Mens stapt.

"Al geloof ik op dit moment niet meer in een goede afloop", zucht de wanhopige moeder. "Wat voor zin heeft het nog? Woensdag trek ik naar de gevangenis van Gent om mijn dochter zo goed mogelijk te steunen."

RuSt

Vastgoed

Jobs in de regio