Afscheid van Annick De Ridder (video)

Print
Maandagavond kwam de Antwerpse gemeenteraad weer bijeen. Het was de eerste zitting zonder Annick De Ridder (Open Vld), die kiest voor een job in de privésector. Onze vliegende reporter ging na of haar collega's haar gaan missen. Bekijk het filmpje!

Onze politiek verslaggever Lex Moolenaar mocht de wenskaart afgeven aan De Ridder, die na afloop van de gemeenteraad een afscheidsdrink hield in een café op de Grote Markt. Wat die Latijnse spreuk van Bart De Wever betekent, hoort u in onderstaand interview:

Herbeleef de gemeenteraad

Lex haalde tijdens de gemeenteraad de protagonisten van de avond voor de microfoon. Hij leidt ons eerst in waarover het maandag zou gaan.

Bart De Wever ziet zijn buurvrouw Annick De Ridder vertrekken naar de privésector. "Als je vrouwen die jong, aangenaam, aantrekkelijk en talentvol zijn in mijn buurt brengt, zijn ze de politiek binnen de kortste keren beu", aldus de voorman van N-VA. Beluister het interview met Lex Moolenaar:

Tijdens de gemeenteraadszitting blijft de stoel van uittredend raadslid Annick De Ridder (Open Vld) dus leeg. Ze wordt in de fractie van opgevolgd door de bekende strafpleiter Kris Luyckx, maar die kan pas tijdens de volgende raadszitting de eed afleggen. Hoe dat komt, legt hij zelf uit aan Lex Moolenaar.

Turnhoutsebaan

Youssef Slassi, sp.a-gemeenteraadslid van Marokkaanse origine, staat bekend als een notoir voetbalfan. Naar aanleiding van de rellen op de Turnhoutsebaan vraagt Lex Moolenaar zijn mening over de oorzaak van de onlusten.

Philip Heylen (CD&V) telt dan weer af naar de opening van het MAS. Het museum opent zijn deuren over 10 dagen. Wat er nog moet gebeuren, vertelt de schepen van Cultuur aan onze Lex Moolenaar.

PVDA+

Frank Hosteaux was sinds enige tijd onafhankelijk gemeenteraadslid. Naar aanleiding van de maatregelen rond de wijk 2060 stapte hij uit de sp.a-fractie. Hij is nu lid van PVDA+, waarmee de extreem-linkse partij voor het eerst een gemeenteraadslid heeft op 't Schoon Verdiep. Lex Moolenaar vraagt hem waarom hij niet koos voor Rood! van Erik De Bruyn.

Freya Piryns reageert ook op de herverkaveling op links. "Wij zijn voor diversiteit op alle vlakken, maar we moeten beter samenwerken. De kartelvraag is vooralsnog niet aan de orde", aldus de senatrice van Groen!...

VLOTT

Hendrik Boonen is de opvolger van Hugo Coveliers als voorzitter van de liberale scheurlijst VLOTT. Hij kondigde onlangs aan dat zijn partij in 2012 niet naar de kiezer gaat in een kartel met het Vlaams Belang. Boonen legt aan Lex Moolenaar uit waarom.

Ook Hugo Coveliers zelf laat zijn licht schijnen over deze zaak. Hij licht toe dat hij zelf geen deel uitmaakte van de gemaakte beslissing.

Ook VB-voorman Filip Dewinter reageert op het feit dat VLOTT op eigen kracht verdergaat. Hij geeft aan Hugo Coveliers een bepalende rol in het geheel.

De gemeenteraad eindigde rond kwart na elf. Op 30 mei vindt de volgende plaats, en ook dan zullen Lex Moolenaar en onze vliegende reporter op de afspraak zijn. Tot dan!

MEEST RECENT