Stoel van Annick De Ridder in gemeenteraad blijft vanavond leeg

Stoel van Annick De Ridder in gemeenteraad blijft vanavond leeg

Stoel van Annick De Ridder in gemeenteraad blijft vanavond leeg

Print
Tijdens de raadszitting van vanavond op ’t Schoon Verdiep zal de stoel van uittredend raadslid Annick De Ridder onbezet blijven. Ex-fractieleider De Ridder heeft ontslag genomen omdat ze een job heeft aanvaard bij Katoen Natie.

Ze wordt in de fractie van Open Vld opgevolgd door de bekende strafpleiter Kris Luyckx, maar die kan pas tijdens de volgende raadszitting de eed afleggen. Claude Marinower wordt fractieleider.

Kris Luyckx maakte ook bekend dat hij ontslag neemt als plaatsvervangend rechter en dat zijn advocatenassociatie de contracten met de stad Antwerpen zal stopzetten.

De opvolging heeft enkele dagen in beslag genomen, erkent Axel Polis, voorzitter van Open Vld Groot Antwerpen. De advocatenassociatie van Luyckx had immers een aantal contracten lopen met de stad Antwerpen. Bovendien zetelt Luyckx als plaatsvervangend rechter. "Beide engagementen worden nu stopgezet", melden de Antwerpse liberalen in een persbericht.

"Elke mogelijke vorm van onverenigbaarheid wordt op die manier ongedaan gemaakt. Ik kies hiermee bewust voor mijn politiek engagement", aldus Luyckx, die erop wijst dat het stopzetten van de contracten en zijn ambt van rechter "nog enkele weken" in beslag zal nemen. Hij hoopt in juni de eed te kunnen afleggen in de gemeenteraad.

Gemeenteraad live

Onze reporters Lex Moolenaar en Pieter Rombouts hebben het in de wandelgangen met diverse politici over de affaire-De Ridder, maar onder meer ook over de overstap van raadslid Frank Hosteaux (ex-sp.a) naar PVDA+ en over de beslissing van Vlott om volgend jaar niet meer in een kartel met Vlaams Belang naar de verkiezingen te gaan.

De audio-interviews kan u op deze site beluisteren vanaf 21u, dinsdagochtend vindt u er ook een videoreportage.

MEEST RECENT